Hozzávalók
-
12db közepes krumpli
-
liszt
-
3db tojás
-
őrölt bors
-
só
-
pirospaprika
-
fokhagyma
-
olaj – a sütéshez
Elkészítés
-
A krumplit meghámozzuk, majd megmosva lereszeljük egy magas falu edénybe. Ehhez én a régi, reszelőnek is használható nokedli szaggatót szoktam használni (körmökre és kézre ügyelni kell, finomabb az étel plusz adalék nélkül).
-
Ezután annyi lisztet adunk hozzá, hogy a reszelék tetejét vékonyan befedje. Hozzáadjuk a sót és a borsot és két darab tojást.
-
Alaposan összekeverjük. Ha az így kapott massza szerű anyag túl száraz, hozzáadjuk a harmadik tojást is.
-
Ismét jól elkeverjük, ha a massza nyammogó hangot ad és nem túl száraz, de nem is túl leveses, akkor jó az állaga. Megkóstoljuk, amennyiben szükséges még sót és borsot adunk hozzá.
-
A végén belereszelünk egy gerezd fokhagymát és ízlés szerint pirospaprikát adunk hozzá. Végül jól összedolgozzuk és készen is vagyunk.
-
Mire az olaj kellően forró lesz, levet fog engedni, ne öntsük le róla. Amennyiben túl sok levelet enged, még sütés előtt kevés liszttel javítani lehet rajta, de nem szabad, hogy túl száraz legyen.
-
Végül egy közönséges villával púpos adagokat teszünk az olajba és kicsit ellapítjuk őket, hogy az olaj ellepje.
-
Aranybarnára sütjük őket és fogyaszthatjuk is.
Vélemények
További a szerzőtől – Kael
Kapcsolódó receptek
Zöldborsófőzelék
Lehetőleg zsenge zöldborsóból készítsük (szerintem az finomabb is) Egyszerű, gyors az elkészítése, és nagyon finom! Air fryerben sült csirkecombbal tálaltam!
Gyors lángos kezdőknek is
Szeretem a lángost, minden évben nyaralok egy hetet a Balatonnál, és sosem hagyom ki. Viszont itthon ritkán van lehetőségem készíteni, mert hoszadalmas, keleszt...
Tepsis csirkeszárny vele sült burgonyával
Elkészítése rendkívül egyszerű, sok előkészületet nem igénylő finom étel.
Halloween linzer
Nagyobbacska gyerekeknek nagyon tetszett, és örömmel fogyasztották is!
Vargányás paprikás krumpli
Vargányagomba híján, más gombával is elkészíthető laktató étel.
Gulyásleves sertéshúsból
A mi családunk nagyon szereti a gulyáslevest általában marhahúsból szoktuk készíteni, de mi szeretjük a sertéshúst. Leginkább lapockát szoktunk vásárolni, mert...