2 adag
Nincs megadott idő.
Rántott őzlábgomba

Hozzávalók

  • 4
    db őzlábgomba
  • 4
    db tojás
  • liszt
  • zsemlemorzsa
  • étolaj

Elkészítés

  1. Az őzlábgombát megtisztítjuk. Nem szükséges alaposan megmosni. Kalapjával felfelé az egyik tenyerünkbe fogjuk és finoman megpaskoljuk, hogy az alján levő lemezek köz megbúvó esetleges bogár vagy fűszál kipotyogjon. A tetejét gyenge vízsugár alatt óvatosan szivaccsal vagy a kezünkkel lemossuk, hogy a rajta levő szárazabb pikkelyszerű héj lejöjjön.
  2. A szárát kitörjük, majd tiszta konyharuhára rakjuk, hogy a nedvesség kissé leitatódjon róla

    Ízlés szerint daraboljuk, de hagyhatjuk egészben is.
  3. Az őzlábgombát nem sózzuk, inkább a felvert tojásba tegyünk több sót. Liszt, felvert sózott tojás, majd zsemlemorzsa keverékében megforgatjuk, és bő forró olajban megsütjük, majd konyhai papírtörlőre szedjük.
  4. Tetszés szerinti köretet adunk hozzá.
Még nincs értékelés
Értékelés írása
Jelentkezz be az értékeléshez.

Vélemények

Még nincsenek vélemények.

További a szerzőtől – Margit

Kapcsolódó receptek

Hozzávalók

Lépések

Lépés /
Sütik és adatvédelem
Az enreceptem.hu sütiket használ a működéshez, beállítások megjegyzéséhez, statisztikához és – hozzájárulás esetén – hirdetésekhez. A nem szükséges sütik a hozzájárulásod nélkül nem töltődnek be.
Süti beállítások
Szükséges
Munkamenet, biztonság (CSRF), terheléselosztás.
Mindig aktív
Funkcionális
Kényelmi beállítások, pl. megjelenítési mód.
Analitika
Látogatottság- és teljesítménymérés.
Hirdetés és mérés
Hirdetések megjelenítése és mérése; személyre szabás csak jóváhagyással.