4 adag
Nincs megadott idő.
Paprikás ponty szelet vargányával

Hozzávalók

  • 50
    dkg gomba – vargánya vagy más
  • 1
    fej vöröshagyma
  • 2
    evőkanál olaj
  • 1
    teáskanál liszt
  • 1
    teéskanál pirospaprika
  • 2
    dl tejszín – vagy tejföl
  • 4
    szelet ponty
  • 5
    dkg vaj – a hal sütéséhez
Horgászni, erdőt járni csodálatos, de főleg férfi hobbik, viszont mire menne az ember, ha nem lenne aki ezt ehető, sőt szemgyönyörködtető formába öntené? Aki beton rengetegben tengeti napjait, kénytelen elmenni a boltig, vagy piacig ahol viszont kényelmesen és biztosan be tudja szerezni a hozzávalókat. Vargánya helyett csinálhatjuk bármilyen más gombából is, és a pontyot helyettesíthetjük más hallal. Az Afrikai harcsa szerintem tökéletes helyette, ha a halpultból kell horgásznunk.

Elkészítés

  1. A gombát jól megmossuk és szeletekre vágjuk.
  2. A hagymát apróra vágjuk és az olajban halványra pirítjuk, beletesszük a gombát, meghintjük pirospaprikával, és egy kevés vizet öntve alá, puhára pároljuk ( vargányánál kb. 25 perc).
  3. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
  4. A lisztet simára keverjük a tejfellel és ráöntjük a gombára, ha túl sűrű vízzel hígítjuk.
  5. Ráöntjük a közben megsütött halszeletekre és egyet forralunk rajt. Galuskával vagy párolt rizzsel körítjük.
Még nincs értékelés
Értékelés írása
Jelentkezz be az értékeléshez.

Vélemények

Még nincsenek vélemények.

További a szerzőtől – Margit

Kapcsolódó receptek

Hozzávalók

Lépések

Lépés /
Sütik és adatvédelem
Az enreceptem.hu sütiket használ a működéshez, beállítások megjegyzéséhez, statisztikához és – hozzájárulás esetén – hirdetésekhez. A nem szükséges sütik a hozzájárulásod nélkül nem töltődnek be.
Süti beállítások
Szükséges
Munkamenet, biztonság (CSRF), terheléselosztás.
Mindig aktív
Funkcionális
Kényelmi beállítások, pl. megjelenítési mód.
Analitika
Látogatottság- és teljesítménymérés.
Hirdetés és mérés
Hirdetések megjelenítése és mérése; személyre szabás csak jóváhagyással.