4 adag
Nincs megadott idő.
Lecsós szelet gazdagon

Hozzávalók

  • 8
    szelet karaj – de csirkemell is jó
  • 1
    üveg kész lecsó – (frissen is készíthető, 2 db paradicsomból ,3 db paprikából 1 db v.hagymából)
  • 1
    nagy doboz tejföl – 330 g
  • 50
    dkg száraz tészta
  • bors
  • 10
    fkg reszelt sajt
  • olaj

Elkészítés

  1. A húst ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd kevés olajjal kikent tepsibe vagy jénaiba rakjuk. 180 fokos sütőben, a húst félkészre sütjük. Ez kb. 15- 20 perc.
  2. Amíg a hús sül, elkészítjük a lecsót (de ha kész lecsót választunk, ezzel nem kell foglalkoznunk).
    A félig sült hús tetejére öntjük a kész lecsót, majd visszatesszük a sütőbe, készre sütjük. (Még 15 perc körülbelül).
  3. Amíg a hús sül, sós, forró vízben megfőzzük a tésztát. Majd ha már a hús készre sült, a kifőtt tésztát összekeverjük a nagy pohár tejföllel.

    Előbb azért nem, mert a tészta nagyon beszívja a tejfölt.

    A kész lecsós húsra halmozzuk a tejfölös tészta felét,rákarikázzuk a kolbászt,rárakjuk a maradék tésztát, megszórjuk reszelt sajttal, és rövid időre, míg a sajt elolvad, visszatesszük a sütőbe.
Még nincs értékelés
Értékelés írása
Jelentkezz be az értékeléshez.

Vélemények

Még nincsenek vélemények.

További a szerzőtől – Margit

Kapcsolódó receptek

Hozzávalók

Lépések

Lépés /
Sütik és adatvédelem
Az enreceptem.hu sütiket használ a működéshez, beállítások megjegyzéséhez, statisztikához és – hozzájárulás esetén – hirdetésekhez. A nem szükséges sütik a hozzájárulásod nélkül nem töltődnek be.
Süti beállítások
Szükséges
Munkamenet, biztonság (CSRF), terheléselosztás.
Mindig aktív
Funkcionális
Kényelmi beállítások, pl. megjelenítési mód.
Analitika
Látogatottság- és teljesítménymérés.
Hirdetés és mérés
Hirdetések megjelenítése és mérése; személyre szabás csak jóváhagyással.