6 adag
Nincs megadott idő.
Ehető fenyőtobozok

Hozzávalók

  • 25
    dkg darált keksz
  • rumaroma – ízlés szerint
  • 10
    dkg vaj – vagy margarin
  • 2
    evőkanál kakaópor
  • kevés langyos tej – vagy fekete kávé
  • 8
    dkg porcukor
  • 1
    evőkanál lekvár
  • 1
    csomag vaníliás cukor
  • 1
    csomag kakaós vagy fahéjas csónak alakú gabonapehely

Elkészítés

  1. A kekszet elkeverjük a kakaóporral és cukrokkal. A vajat kicsit felolvasztjuk. A lekvárral, rumaromával együtt hozzákeverjük. A tejből vagy a kávéból óvatosan annyit adagolunk hozzá, hogy gyúrható masszát kapjunk. Könnyen formázható tésztát kell kapnunk.
  2. Ha a tészta összeállt, kisebb tojásnyi gombócokat formázunk belőle, és a tetejüket kissé kúp alakúra formázzuk. A gabonapelyheket körbe beletűzdeljük alulról fölfele úgy, hogy toboz formákat kapjunk belőle.
    Ezután pár óráig hideg helyen pihentetjük, majd porcukorral megszórjuk, hogy a havas hatást érjük el.
  3. ( Én a citromfacsaró kupalakú belsejébe tömtem a masszát és kiütögettem. Nem kellet külön megformáznom.) Az ügyesebbek rakhatnak a kúp belsejébe ízlés szerint meggyet, csokit, krémet is.
Még nincs értékelés
Értékelés írása
Jelentkezz be az értékeléshez.

Vélemények

Még nincsenek vélemények.

További a szerzőtől – Margit

Kapcsolódó receptek

Hozzávalók

Lépések

Lépés /
Sütik és adatvédelem
Az enreceptem.hu sütiket használ a működéshez, beállítások megjegyzéséhez, statisztikához és – hozzájárulás esetén – hirdetésekhez. A nem szükséges sütik a hozzájárulásod nélkül nem töltődnek be.
Süti beállítások
Szükséges
Munkamenet, biztonság (CSRF), terheléselosztás.
Mindig aktív
Funkcionális
Kényelmi beállítások, pl. megjelenítési mód.
Analitika
Látogatottság- és teljesítménymérés.
Hirdetés és mérés
Hirdetések megjelenítése és mérése; személyre szabás csak jóváhagyással.