Csőben sült hússal töltött tök

Margit
Szerző: Margit
4 adag
Nincs megadott idő.
Csőben sült hússal töltött tök

Hozzávalók

  • 2
    kis zsenge tök
  • 60
    dkg darált hús
  • 1
    db TV paprika
  • 1
    db vöröshagyma
  • 1
    db paradicsom
  • 300
    g tejföl
  • 20
    dkg trappista sajt – reszelve
  • 2
    db tojás
  • őrölt bors
  • fokhagyma( granulátum)
  • pirospaprika
  • vágott kapor – ( vagy petrezselyem)
  • 15
    dkg rizs – ( amit megpárolunk)

Elkészítés

  1. A jól megmosott tököt ketté vágjuk és kimagozzuk. A héját rajta hagyjuk, mert az zsengén ehető, és az tartja össze. Kiolajozott tepsibe tesszük.
    A hagymát, paprikát, paradicsomot apróra vágjuk, és a hússal együtt az olajon 10 percig pároljuk.
    Összekeverjük a tojással, párolt rizzsel és a fűszerekkel.
  2. Belerakjuk a tök kivájt részébe, és rákenjük a tejfölt.
    Pici vizet öntünk alája, és előmelegített sütőbe közepes lángon puhára sütjük.
  3. A puhára sült tökről levesszük a fóliát, beszórjuk a sajttal. Visszatesszük a sütőbe amíg a sajt meg nem pirul a tetején. Tetszés szerint, vagy kapormártással tálaljuk.
Még nincs értékelés
Értékelés írása
Jelentkezz be az értékeléshez.

Vélemények

Még nincsenek vélemények.

További a szerzőtől – Margit

Kapcsolódó receptek

Hozzávalók

Lépések

Lépés /
Sütik és adatvédelem
Az enreceptem.hu sütiket használ a működéshez, beállítások megjegyzéséhez, statisztikához és – hozzájárulás esetén – hirdetésekhez. A nem szükséges sütik a hozzájárulásod nélkül nem töltődnek be.
Süti beállítások
Szükséges
Munkamenet, biztonság (CSRF), terheléselosztás.
Mindig aktív
Funkcionális
Kényelmi beállítások, pl. megjelenítési mód.
Analitika
Látogatottság- és teljesítménymérés.
Hirdetés és mérés
Hirdetések megjelenítése és mérése; személyre szabás csak jóváhagyással.