8 adag
Nincs megadott idő.
Albert kekszes sütemény

Hozzávalók

  • 6
    dl Tej
  • 5
    evőkanál cukor
  • 2
    csomag csokoládé ízű pudingpor
  • 2
    evőkanál kakaópor
  • 20
    dkg vaj vagy margarin
  • 2
    csomag vanillincukor
  • 2
    nagy csomag Albert keksz – (1 cs 220 g)

Elkészítés

  1. 4 deci tejet egy lábasba öntünk, és fölforraljuk. A pudingpor,cukrot, kakaóport, a maradék tejjel elkeverjük, majd lassan a forró tejbe csorgatjuk. Állandóan kevergetve kis lángon addig főzzük, amíg sűrű pudingot nem kapunk. Ezután levesszük a tűzről, a vajat, vanillincukrot jól elkeverjük benne és langyosra hűlni hagyjuk. Ízesíthetjük még rumaromával és kávéval is.
  2. Egy tálcára kb. 50 centi hosszú fólia darabot fektetünk. A kekszeket egyenként megkenjük a kakaós krémmel, és egymáshoz tapasztjuk őket, hogy rúd formát alkossanak.
  3. Az egyik rudat kókuszreszelékbe meghempergetjük,( ha szeretjük a kókuszt.) Szorosan betekerjük egyenként a fóliába, hűtőszekrénybe tesszük, és éjjelre pihenni hagyjuk.
    Éles késsel ferdén, 1 cm vastag szeletekre vágjuk.
    Kisebb családnak fele mennyiség is elég.
Még nincs értékelés
Értékelés írása
Jelentkezz be az értékeléshez.

Vélemények

Még nincsenek vélemények.

További a szerzőtől – Margit

Kapcsolódó receptek

Hozzávalók

Lépések

Lépés /
Sütik és adatvédelem
Az enreceptem.hu sütiket használ a működéshez, beállítások megjegyzéséhez, statisztikához és – hozzájárulás esetén – hirdetésekhez. A nem szükséges sütik a hozzájárulásod nélkül nem töltődnek be.
Süti beállítások
Szükséges
Munkamenet, biztonság (CSRF), terheléselosztás.
Mindig aktív
Funkcionális
Kényelmi beállítások, pl. megjelenítési mód.
Analitika
Látogatottság- és teljesítménymérés.
Hirdetés és mérés
Hirdetések megjelenítése és mérése; személyre szabás csak jóváhagyással.