Hozzávalók
-
90dkg zöldborsó – (zsenge)
-
3ek. olaj – (vagy 4 dkg zsír)
-
1ek. liszt – (2 dkg)
-
2dl Tej
-
1csokor petrezselyemzöld – (apróra vágva)
-
só, ízlés szerint)
-
1kiskanál cukor – (ízlés szerint)
Elkészítés
-
Előkészítem a hozzávalókat
-
A zöldborsót a zsiradékon, közepes lángon, fedő alatt puhára párolom.
-
Megszórom vagdalt petrezselyemmel, sózom, ízlés szerint
cukrozom, és liszttel lehintem.
-
Előbb vízzel, azután tejjel felengedem, és 3-4 percig főzöm még.
Vélemények
További a szerzőtől – Margit
Tepsis csirkeszárny vele sült burgonyával
Elkészítése rendkívül egyszerű, sok előkészületet nem igénylő finom étel.
Halloween linzer
Nagyobbacska gyerekeknek nagyon tetszett, és örömmel fogyasztották is!
Vargányás paprikás krumpli
Vargányagomba híján, más gombával is elkészíthető laktató étel.
Meleg tésztasaláta
Időhiányban főételként is fogyasztható, gyors, mégis meleg étel.
Burgonyás pogácsa (sajttal-sonkával töltve)
Laktató és nagyon finom! 😋 Én kétféleképpen készítettem, ti pedig készítsétek úgy, ahogy szeretnétek!
Töltött csirkecomb
Csirkemájas töltelékkel készült, mert azt szereti a család. 😋
Kapcsolódó receptek
Gyors lángos kezdőknek is
Szeretem a lángost, minden évben nyaralok egy hetet a Balatonnál, és sosem hagyom ki. Viszont itthon ritkán van lehetőségem készíteni, mert hoszadalmas, keleszt...
Tepsis csirkeszárny vele sült burgonyával
Elkészítése rendkívül egyszerű, sok előkészületet nem igénylő finom étel.
Halloween linzer
Nagyobbacska gyerekeknek nagyon tetszett, és örömmel fogyasztották is!
Vargányás paprikás krumpli
Vargányagomba híján, más gombával is elkészíthető laktató étel.
Gulyásleves sertéshúsból
A mi családunk nagyon szereti a gulyáslevest általában marhahúsból szoktuk készíteni, de mi szeretjük a sertéshúst. Leginkább lapockát szoktunk vásárolni, mert...
Meleg tésztasaláta
Időhiányban főételként is fogyasztható, gyors, mégis meleg étel.