4 adag
Főzés
25 perc
Összesen
25 perc
Zöldborsófőzelék

Hozzávalók

  • 90
    dkg zöldborsó – (zsenge)
  • 3
    ek. olaj – (vagy 4 dkg zsír)
  • 1
    ek. liszt – (2 dkg)
  • 2
    dl Tej
  • 1
    csokor petrezselyemzöld – (apróra vágva)
  • só, ízlés szerint)
  • 1
    kiskanál cukor – (ízlés szerint)
Lehetőleg zsenge zöldborsóból készítsük (szerintem az finomabb is) Egyszerű, gyors az elkészítése, és nagyon finom! Air fryerben sült csirkecombbal tálaltam!

Elkészítés

  1. Előkészítem a hozzávalókat
    Lépés 1 képe
  2. A zöldborsót a zsiradékon, közepes lángon, fedő alatt puhára párolom.
    Lépés 2 képe
  3. Megszórom vagdalt petrezselyemmel, sózom, ízlés szerint
    cukrozom, és liszttel lehintem.
    Lépés 3 képe
  4. Előbb vízzel, azután tejjel felengedem, és 3-4 percig főzöm még.
    Lépés 4 képe
Még nincs értékelés
Értékelés írása
Jelentkezz be az értékeléshez.

Vélemények

Még nincsenek vélemények.

További a szerzőtől – Margit

Kapcsolódó receptek

Hozzávalók

Lépések

Lépés /
Sütik és adatvédelem
Az enreceptem.hu sütiket használ a működéshez, beállítások megjegyzéséhez, statisztikához és – hozzájárulás esetén – hirdetésekhez. A nem szükséges sütik a hozzájárulásod nélkül nem töltődnek be.
Süti beállítások
Szükséges
Munkamenet, biztonság (CSRF), terheléselosztás.
Mindig aktív
Funkcionális
Kényelmi beállítások, pl. megjelenítési mód.
Analitika
Látogatottság- és teljesítménymérés.
Hirdetés és mérés
Hirdetések megjelenítése és mérése; személyre szabás csak jóváhagyással.