Zöldbableves galuskával

Margit
Szerző: Margit
4 adag
Előkészítés
20 perc
Főzés
30 perc
Összesen
50 perc
Zöldbableves galuskával

Hozzávalók

  • 40
    dkg zöldbab – (lehet mirelit is)
  • 2
    db sárgarépa
  • 1
    db fehérrépa
  • 1
    csokor petrezselyemzöld
  • 1
    db vöröshagyma
  • ízlés szerint só – (vagy ételízesítő)
  • 1
    tk. pirospaprika
  • 1
    db tojás
  • 2
    ek. étolaj
  • 2
    dl tejföl
  • Galuskához:
  • 1
    db tojás
  • 0,5
    dl víz
  • 4-5 evőkanál liszt

Elkészítés

  1. A répákat, a zöldbabot megtisztítjuk, majd felaprítjuk.
  2. Az olajon a répákat a zöldbabbal együtt pár percig pirítjuk. Rászórjuk a pirospaprikát és összekeverjük.
  3. Felöntjük kb. 1, 5 liter vízzel, beletesszük a petrezselyemzöldet, a tisztított, és félbevágott vöröshagymát, sót vagy ételízesítőt, és lefedve puhára főzzük. (ha van otthon zöldpaprika és paradicsom, dobjunk bele egyet)
  4. A galuska készítéséhez a tojást keverjük el a vízzel és a szükséges mennyiségű liszttel. Teáskanállal szaggassuk bele a forrásban levő levesbe. Mikor mind följön a levesbe, egyet forr és el is készült a levesünk.
  5. A tejfölhöz keverjünk a forró levesből 2-3 evőkanállal. Simára keverjük, majd még egyszer megismételjük, és a levesbe öntjük. Nálunk nem mindenki szereti tejfölösen, ezért én nem keverem a leveshez. Tálalásnál aki akar, az kever a levesébe tejfölt.
Még nincs értékelés
Értékelés írása
Jelentkezz be az értékeléshez.

Vélemények

Még nincsenek vélemények.

További a szerzőtől – Margit

Kapcsolódó receptek

Hozzávalók

Lépések

Lépés /
Sütik és adatvédelem
Az enreceptem.hu sütiket használ a működéshez, beállítások megjegyzéséhez, statisztikához és – hozzájárulás esetén – hirdetésekhez. A nem szükséges sütik a hozzájárulásod nélkül nem töltődnek be.
Süti beállítások
Szükséges
Munkamenet, biztonság (CSRF), terheléselosztás.
Mindig aktív
Funkcionális
Kényelmi beállítások, pl. megjelenítési mód.
Analitika
Látogatottság- és teljesítménymérés.
Hirdetés és mérés
Hirdetések megjelenítése és mérése; személyre szabás csak jóváhagyással.