Virslis-babos spagetti

Margit
Szerző: Margit
4 adag
Előkészítés
10 perc
Főzés
40 perc
Összesen
50 perc
Virslis-babos spagetti

Hozzávalók

  • 50
    dkg spagetti
  • 1
    fej vöröshagyma
  • 2-3 evőkanál étolaj
  • 30
    dkg virsli
  • 30
    dkg tarkabab – (konzervbab is jó)
  • 40
    dkg darabolt paradicsomkonzerv – (vagy sűrített paradicsom vízzel hígítva 3-4 dl)
  • ízlés szerint só
  • ízlés szerint bors
  • ízlés szerint medvehagyma levél – (jó a petrezselyem, bazsalikomlevél is.)
Nem kell a hozzávalók pontos mennységéhez ragaszkodnunk. Rakhatunk bele többet vagy kevesebbet, és ízesíthetjük más fűszerekkel is

Elkészítés

  1. Az éjszakára beáztatott babot megfőzöm, majd leszűröm. A levéből, kevés babból levest készítek.
  2. A hagymát felkockázom, kevés olajon megfonnyasztom, hozzáadom a felkarikázott virslit, majd hozzáöntöm a darabolt paradicsomkonzervet. (idényben frisset) Ízesítem és takarékon főzöm kb. 15 percig.
  3. A főtt babot (vagy babkonzervet) hozzáöntöm, és összeforralom. A felaprított leveleket hozzáadom, és belekeverem.
  4. Míg készül a ragú, közbe kifőzöm a spagettit. Ha túl sűrű lenne a ragú, a spagetti főzővízével hígítom.
  5. A kifőtt spagettit összekeverem a raguval, vagy csak a raguból kanalazok a spagettire. Szórok rá vágott leveleket. Aki szereti tehet rá tejfölt is.
5.00 / 5 • 1 értékelés
Értékelés írása
Jelentkezz be az értékeléshez.

Vélemények

2 hete
Gjoe

További a szerzőtől – Margit

Kapcsolódó receptek

Hozzávalók

Lépések

Lépés /
Sütik és adatvédelem
Az enreceptem.hu sütiket használ a működéshez, beállítások megjegyzéséhez, statisztikához és – hozzájárulás esetén – hirdetésekhez. A nem szükséges sütik a hozzájárulásod nélkül nem töltődnek be.
Süti beállítások
Szükséges
Munkamenet, biztonság (CSRF), terheléselosztás.
Mindig aktív
Funkcionális
Kényelmi beállítások, pl. megjelenítési mód.
Analitika
Látogatottság- és teljesítménymérés.
Hirdetés és mérés
Hirdetések megjelenítése és mérése; személyre szabás csak jóváhagyással.