Vargányás paprikás krumpli

Margit
Szerző: Margit
4 adag
Előkészítés
15 perc
Főzés
25 perc
Összesen
40 perc
Vargányás paprikás krumpli

Hozzávalók

  • 5
    dkg zsír
  • 1fej vöröshagyma
  • 20-30 dkg vargányagomba
  • 1teáskanál pirospaprika
  • 1
    kg burgonya
  • só, ízlés szerint
  • 1
    késhegynyi őrölt fekete bors
  • 1db tv paprika
  • 1késhegynyi őrölt kömény
  • 1ek sűrített paradicsom – (vagy 1 paradicsom)
Vargányagomba híján, más gombával is elkészíthető laktató étel.

Elkészítés

  1. Tisztítás után a vargányát fölszeleteljük, a vöröshagymát apróra vágjuk. A burgonyát megtisztítjuk, megmossuk, majd kockákra vágjuk.
  2. A zsírt egy edényben fölolvasztjuk, majd az apróra vágott vöröshagymát kevergetve megfonnyasztjuk rajta. A fölszeletelt vargányát hozzáadjuk és közepesen lángon kevergetve 6-8 percig pirítjuk.
  3. A pirospaprikával meghintjük, elkeverjük, majd azonnal egy kevés vizet öntünk rá.
  4. A paprikás gombás alapba rakjuk, és annyi vizet öntünk rá amennyi ellepi. Megsózzuk, megborsozzuk, hozzáadjuk a paradicsomot, a kicsumázott félbevágott paprikát beledobjuk, a köménnyel fűszerezzük, majd lefödjük.
  5. Felforrás után közepes lángon puhára főzzük, közben óvatosan, hogy ne törjön össze, megkeverjük. Kostolással ízlés szerint fűszerezhetjük még.
  6. Friss kenyérrel, és savanyúsággal tálaljuk!
Még nincs értékelés
Értékelés írása
Jelentkezz be az értékeléshez.

Vélemények

Még nincsenek vélemények.

További a szerzőtől – Margit

Kapcsolódó receptek

Hozzávalók

Lépések

Lépés /
Sütik és adatvédelem
Az enreceptem.hu sütiket használ a működéshez, beállítások megjegyzéséhez, statisztikához és – hozzájárulás esetén – hirdetésekhez. A nem szükséges sütik a hozzájárulásod nélkül nem töltődnek be.
Süti beállítások
Szükséges
Munkamenet, biztonság (CSRF), terheléselosztás.
Mindig aktív
Funkcionális
Kényelmi beállítások, pl. megjelenítési mód.
Analitika
Látogatottság- és teljesítménymérés.
Hirdetés és mérés
Hirdetések megjelenítése és mérése; személyre szabás csak jóváhagyással.