Hozzávalók
-
1kg csirkeszárny (2 ízületes)
-
1kg burgonya
-
ízlés szerint só, bors
-
4gerezd fokhagyma (ízlés szerint) – (zúzott)
-
4ek. étolaj
Elkészítés
-
A megtisztított burgonyát hasábokra darabolom. A szárnyakat sóval, borssal, fokhagymával (granulátum) fűszerezem.
-
A burgonyát tepsibe helyezem, sózom, rárakom a szárnyakat, és étolaj spray-vel lefújom.
-
Alufóliával lefedem, 180 C fokra előmelegített sütőben 25 percig sütöm. Utána leveszem az alufóliát, átfordítom a szárnyakat és még 20-25 percig sütöm alufólia nélkül, amíg szép aranybarna nem lesz. Minden sütő más, ezért figyeljünk az ételre, mert lehet, hogy kevesebb vagy hosszabb ideig kell majd sütni az ételt.
Vélemények
További a szerzőtől – Margit
Halloween linzer
Vargányás paprikás krumpli
Vargányagomba híján, más gombával is elkészíthető laktató étel.
Meleg tésztasaláta
Időhiányban főételként is fogyasztható, gyors, mégis meleg étel.
Burgonyás pogácsa (sajttal-sonkával töltve)
Laktató és nagyon finom! 😋 Én kétféleképpen készítettem, ti pedig készítsétek úgy, ahogy szeretnétek!
Töltött csirkecomb
Csirkemájas töltelékkel készült, mert azt szereti a család. 😋
Virslis rántotta
kezdőknek
Kapcsolódó receptek
Gyors lángos kezdőknek is
Szeretem a lángost, minden évben nyaralok egy hetet a Balatonnál, és sosem hagyom ki. Viszont itthon ritkán van lehetőségem készíteni, mert hoszadalmas, keleszt...
Halloween linzer
Vargányás paprikás krumpli
Vargányagomba híján, más gombával is elkészíthető laktató étel.
Gulyásleves sertéshúsból
A mi családunk nagyon szereti a gulyáslevest általában marhahúsból szoktuk készíteni, de mi szeretjük a sertéshúst. Leginkább lapockát szoktunk vásárolni, mert...
Meleg tésztasaláta
Időhiányban főételként is fogyasztható, gyors, mégis meleg étel.
Burgonyás pogácsa (sajttal-sonkával töltve)
Laktató és nagyon finom! 😋 Én kétféleképpen készítettem, ti pedig készítsétek úgy, ahogy szeretnétek!