Tepsis csirkeszárny vele sült burgonyával

Margit
Szerző: Margit
4 adag
Előkészítés
15 perc
Főzés
55 perc
Összesen
70 perc
Tepsis csirkeszárny vele sült burgonyával

Hozzávalók

  • 1
    kg csirkeszárny (2 ízületes)
  • 1
    kg burgonya
  • ízlés szerint só, bors
  • 4
    gerezd fokhagyma (ízlés szerint) – (zúzott)
  • 4
    ek. étolaj
Elkészítése rendkívül egyszerű, sok előkészületet nem igénylő finom étel.

Elkészítés

  1. A megtisztított burgonyát hasábokra darabolom. A szárnyakat sóval, borssal, fokhagymával (granulátum) fűszerezem.
  2. A burgonyát tepsibe helyezem, sózom, rárakom a szárnyakat, és étolaj spray-vel lefújom.
  3. Alufóliával lefedem, 180 C fokra előmelegített sütőben 25 percig sütöm. Utána leveszem az alufóliát, átfordítom a szárnyakat és még 20-25 percig sütöm alufólia nélkül, amíg szép aranybarna nem lesz. Minden sütő más, ezért figyeljünk az ételre, mert lehet, hogy kevesebb vagy hosszabb ideig kell majd sütni az ételt.
Még nincs értékelés
Értékelés írása
Jelentkezz be az értékeléshez.

Vélemények

Még nincsenek vélemények.

További a szerzőtől – Margit

Kapcsolódó receptek

Hozzávalók

Lépések

Lépés /
Sütik és adatvédelem
Az enreceptem.hu sütiket használ a működéshez, beállítások megjegyzéséhez, statisztikához és – hozzájárulás esetén – hirdetésekhez. A nem szükséges sütik a hozzájárulásod nélkül nem töltődnek be.
Süti beállítások
Szükséges
Munkamenet, biztonság (CSRF), terheléselosztás.
Mindig aktív
Funkcionális
Kényelmi beállítások, pl. megjelenítési mód.
Analitika
Látogatottság- és teljesítménymérés.
Hirdetés és mérés
Hirdetések megjelenítése és mérése; személyre szabás csak jóváhagyással.