Sonkás-sajtos rántott zöldbab

Margit
Szerző: Margit
4 adag
Nincs megadott idő.
Sonkás-sajtos rántott zöldbab

Hozzávalók

  • 35
    dkg zöldbab
  • 15
    dkg gépsonka – 8 szelet
  • 8
    szelet sajt
  • 8
    dkg liszt
  • 2
    db tojás
  • 10
    dkg zsemlemorzsa
  • olaj – sütéshez
Szeretjük a rántott zöldségeket, mert könnyű, ízletes, és nem terheli túl a gyomrot. A zöldbab panírozásához kitűnő burok a gépsonka. Nagyon jól összetartja a babot, és a panír masszívan tartja magát.

Elkészítés

  1. A zöldbabot mosás és tisztítás után enyhén sós vízben, egészben félig megfőzzük. Ha kész, akkor egy szűrőtálban jól lecsepegtetjük és kihűtjük.
  2. A gépsonka szeletekre 1 lapkasajtot teszünk és 8-10 szál babot. Betekerjük, hústűvel rögzítjük.
    A tekercseket lisztbe, tojásba, majd zsemlemorzsába forgatjuk. (én duplán)
    Bő, forró olajban kisütjük.
    Tetszőleges körettel és salátával tálaljuk.
Még nincs értékelés
Értékelés írása
Jelentkezz be az értékeléshez.

Vélemények

Még nincsenek vélemények.

További a szerzőtől – Margit

Kapcsolódó receptek

Hozzávalók

Lépések

Lépés /
Sütik és adatvédelem
Az enreceptem.hu sütiket használ a működéshez, beállítások megjegyzéséhez, statisztikához és – hozzájárulás esetén – hirdetésekhez. A nem szükséges sütik a hozzájárulásod nélkül nem töltődnek be.
Süti beállítások
Szükséges
Munkamenet, biztonság (CSRF), terheléselosztás.
Mindig aktív
Funkcionális
Kényelmi beállítások, pl. megjelenítési mód.
Analitika
Látogatottság- és teljesítménymérés.
Hirdetés és mérés
Hirdetések megjelenítése és mérése; személyre szabás csak jóváhagyással.