Rántott padlizsán

Margit
Szerző: Margit
4 adag
Előkészítés
30 perc
Főzés
25 perc
Összesen
55 perc
Rántott padlizsán

Hozzávalók

  • 2-3 db padlizsán
  • 15
    dkg liszt
  • 20
    dkg zsemlemorzsa
  • 3-4 db tojás
  • 5
    dl étolaj a sütéshez

Elkészítés

  1. A padlizsánokat megmosom, a két végét levágom, majd ujjnyi szeletekre vágom. Jól besózom és állni hagyom 15-20 percet.
    Lépés 1 képe Lépés 1 képe
  2. Hideg vízzel leöblítem (a kesernyés lé miatt) és jól lecsepegtetem. A padlizsánt a lisztbe, a kissé felvert tojásba, majd a zsemlemorzsába forgatom.
    Lépés 2 képe
  3. Forró olajban mindkét oldalát pirosra sütöm.
    Lépés 3 képe
  4. Konyhai papír törlőre szedem, hogy a fölösleges olaj fel itatódjon róla. Mártogatóssal, vagy tetszés szerinti körettel fogyasztjuk.
    Lépés 4 képe
Még nincs értékelés
Értékelés írása
Jelentkezz be az értékeléshez.

Vélemények

Még nincsenek vélemények.

További a szerzőtől – Margit

Kapcsolódó receptek

Hozzávalók

Lépések

Lépés /
Sütik és adatvédelem
Az enreceptem.hu sütiket használ a működéshez, beállítások megjegyzéséhez, statisztikához és – hozzájárulás esetén – hirdetésekhez. A nem szükséges sütik a hozzájárulásod nélkül nem töltődnek be.
Süti beállítások
Szükséges
Munkamenet, biztonság (CSRF), terheléselosztás.
Mindig aktív
Funkcionális
Kényelmi beállítások, pl. megjelenítési mód.
Analitika
Látogatottság- és teljesítménymérés.
Hirdetés és mérés
Hirdetések megjelenítése és mérése; személyre szabás csak jóváhagyással.