Hozzávalók
-
2-3 db padlizsán
-
15dkg liszt
-
20dkg zsemlemorzsa
-
3-4 db tojás
-
5dl étolaj a sütéshez
-
só
Elkészítés
-
A padlizsánokat megmosom, a két végét levágom, majd ujjnyi szeletekre vágom. Jól besózom és állni hagyom 15-20 percet.
-
Hideg vízzel leöblítem (a kesernyés lé miatt) és jól lecsepegtetem. A padlizsánt a lisztbe, a kissé felvert tojásba, majd a zsemlemorzsába forgatom.
-
Forró olajban mindkét oldalát pirosra sütöm.
-
Konyhai papír törlőre szedem, hogy a fölösleges olaj fel itatódjon róla. Mártogatóssal, vagy tetszés szerinti körettel fogyasztjuk.
Vélemények
További a szerzőtől – Margit
Zöldbableves galuskával
Zöldborsófőzelék
Lehetőleg zsenge zöldborsóból készítsük (szerintem az finomabb is) Egyszerű, gyors az elkészítése, és nagyon finom! Air fryerben sült csirkecombbal tálaltam!
Tepsis csirkeszárny vele sült burgonyával
Elkészítése rendkívül egyszerű, sok előkészületet nem igénylő finom étel.
Halloween linzer
Nagyobbacska gyerekeknek nagyon tetszett, és örömmel fogyasztották is!
Vargányás paprikás krumpli
Vargányagomba híján, más gombával is elkészíthető laktató étel.
Meleg tésztasaláta
Időhiányban főételként is fogyasztható, gyors, mégis meleg étel.
Kapcsolódó receptek
Zöldbableves galuskával
Zöldborsófőzelék
Lehetőleg zsenge zöldborsóból készítsük (szerintem az finomabb is) Egyszerű, gyors az elkészítése, és nagyon finom! Air fryerben sült csirkecombbal tálaltam!
Gyors lángos kezdőknek is
Szeretem a lángost, minden évben nyaralok egy hetet a Balatonnál, és sosem hagyom ki. Viszont itthon ritkán van lehetőségem készíteni, mert hoszadalmas, keleszt...
Tepsis csirkeszárny vele sült burgonyával
Elkészítése rendkívül egyszerű, sok előkészületet nem igénylő finom étel.
Halloween linzer
Nagyobbacska gyerekeknek nagyon tetszett, és örömmel fogyasztották is!
Vargányás paprikás krumpli
Vargányagomba híján, más gombával is elkészíthető laktató étel.