1 adag
Nincs megadott idő.
Pudingos kekszek

Hozzávalók

  • 25
    dkg puha vaj – vagy margarin
  • 10
    dkg porcukor
  • 1
    csomag vaníliás cukor
  • 25
    dkg finom liszt
  • 2
    db főzős puding – 40g-os

Elkészítés

  1. A porcukrot és a valíliáscukrot kikeverjük a puha margarinnal, majd hozzádolgozzuk a lisztet.

    Ezután kétfelé vesszük a masszát, majd alaposan hozzádolgozunk mindkét félhez egy-egy csomag tetszés szerinti pudingport.
  2. A masszából kis diónyi (10-12 g-os) adagokat szaggatunk, majd golyókká formázzuk. Sütőpapírral bélelt tepsikbe rakjuk, nem túl közel egymáshoz, hogy ne nőjenek össze a sütés közben.
  3. A golyócskák tetejét lenyomjuk picit egy villa segítségével, mert ez adja meg a mintát a tetejükön.

    180 fokra előmelegített sütőbe (alul-felül sütés) tesszük, kb. 10-12 percre, de ne tovább, ki kell őket venni, akkor is ha puhának tűnnek, mert különben kiszáradnak! Pár perc a levegőn, és meg is szilárdulnak. Nekem 56 db lett belőle!
Még nincs értékelés
Értékelés írása
Jelentkezz be az értékeléshez.

Vélemények

Még nincsenek vélemények.

További a szerzőtől – Margit

Kapcsolódó receptek

Hozzávalók

Lépések

Lépés /
Sütik és adatvédelem
Az enreceptem.hu sütiket használ a működéshez, beállítások megjegyzéséhez, statisztikához és – hozzájárulás esetén – hirdetésekhez. A nem szükséges sütik a hozzájárulásod nélkül nem töltődnek be.
Süti beállítások
Szükséges
Munkamenet, biztonság (CSRF), terheléselosztás.
Mindig aktív
Funkcionális
Kényelmi beállítások, pl. megjelenítési mód.
Analitika
Látogatottság- és teljesítménymérés.
Hirdetés és mérés
Hirdetések megjelenítése és mérése; személyre szabás csak jóváhagyással.