6 adag
Nincs megadott idő.
Medvehagymás-mascarponés kiflik

Hozzávalók

  • Tésztához
  • 40
    dkg liszt
  • 1
    db tojássárgája
  • 0,5
    dl olaj
  • 1
    kávéskanál cukor
  • 1
    teáskanál só
  • 2
    dl langyos tej
  • 2,5
    dkg friss élesztő
  • Krémhez
  • 12
    dkg mascarpone – vagy sajtkrém
  • 0
    aprított medvehagyma
  • Tetejére
  • 1
    db tojás

Elkészítés

  1. 1 dl meglangyosított tejbe tesszük a cukrot, egy kevés lisztet és az elmorzsolt élesztőt. Az élesztőt felfuttatjuk.
    A lisztet egy keverőtálba tesszük, elkeverjük a sóval, hozzáöntjük az élesztős tejet, a többi hozzávalót és alaposan összedolgozzuk.
  2. Konyharuhával letakarjuk és 30 percig pihentetjük.
    Míg pihen a tésztánk, addig felaprítjuk a medvehagymát.
  3. A duplára kelt tésztánkat kb. 35 cm-es kerekre kinyújtjuk, és megkenjük a mascarponeval (vagy krémsajttal).
  4. Rászórjuk az aprított medvehagymát. 16 cikkre vágjuk, és feltekerjük kifliknek.
  5. Sütőpapíros tepsire tesszük, kb 10 percig pihentetjük, lekenjük felvert tojással.
  6. 180 fokon kb 20 perc alatt szép pirulósra sütjük.
    Sütés előtt megszórhatjuk ízlésünk szerinti magokkal, és reszelt sajttal is.
  7. Aki nem szereti a medvehagymát és a krémsajtot sem, az a kerekre kinyújtott tésztát kenje le puha vajjal, vagy olajjal. Vágja cikkekre, tekerje föl. Nagyon finom, és puha kiflik lesznek belőle.
Még nincs értékelés
Értékelés írása
Jelentkezz be az értékeléshez.

Vélemények

Még nincsenek vélemények.

További a szerzőtől – Margit

Kapcsolódó receptek

Hozzávalók

Lépések

Lépés /
Sütik és adatvédelem
Az enreceptem.hu sütiket használ a működéshez, beállítások megjegyzéséhez, statisztikához és – hozzájárulás esetén – hirdetésekhez. A nem szükséges sütik a hozzájárulásod nélkül nem töltődnek be.
Süti beállítások
Szükséges
Munkamenet, biztonság (CSRF), terheléselosztás.
Mindig aktív
Funkcionális
Kényelmi beállítások, pl. megjelenítési mód.
Analitika
Látogatottság- és teljesítménymérés.
Hirdetés és mérés
Hirdetések megjelenítése és mérése; személyre szabás csak jóváhagyással.