1 adag
Nincs megadott idő.
Medvehagymás csavart

Hozzávalók

  • Tészta
  • 40
    dkg liszt
  • 7
    g szárított élesztő
  • 2
    dl Tej
  • 1
    db tojás
  • 5
    dkg vaj – (vagy margarin)
  • 1
    kávéskanál só
  • Töltelék
  • 5
    dkg vaj – (vagy margarin)
  • 20
    dkg fetasajt – (vagy túró)
  • 0
    csokor aprított medvehagyma
  • Kenés
  • 1
    db tojás

Elkészítés

  1. A liszthez keverjük a sót, élesztőt, langyos tejet, 1 egész tojást, olvasztott vajat, és összedolgozzuk. Letakarva, meleg helyen duplájára kelesztjük (1óra)

    Míg kel a tésztánk, addig a megtisztított medvehagymát felaprítjuk, és a fetát vagy a túrót szétmorzsoljuk.
  2. Munkafelületen 4 fele vágjuk, kb 30x20cm-re nyújtjuk. Lekenjük olvasztott vajjal, megszórjuk a szétmorzsolt feta vagy túró felével, és rászórjuk a vágott medvehagyma felét. A másik kinyújtott tésztalappal betakarjuk, és a nyújtófát átgördítsük rajta. Csíkokra vágjuk, 8-9 darabra és a csíkokat megcsavarjuk. A megmaradt tésztával is így járunk el.
  3. Sütőpapíros tepsibe rakjuk, habart tojással lekenjük, 10-20 percet pihentetjük. 180 C fokon (kb.20 perc) megsütjük. Nekem 17 db lett belőle (2 tepsi).
Még nincs értékelés
Értékelés írása
Jelentkezz be az értékeléshez.

Vélemények

Még nincsenek vélemények.

További a szerzőtől – Margit

Kapcsolódó receptek

Hozzávalók

Lépések

Lépés /
Sütik és adatvédelem
Az enreceptem.hu sütiket használ a működéshez, beállítások megjegyzéséhez, statisztikához és – hozzájárulás esetén – hirdetésekhez. A nem szükséges sütik a hozzájárulásod nélkül nem töltődnek be.
Süti beállítások
Szükséges
Munkamenet, biztonság (CSRF), terheléselosztás.
Mindig aktív
Funkcionális
Kényelmi beállítások, pl. megjelenítési mód.
Analitika
Látogatottság- és teljesítménymérés.
Hirdetés és mérés
Hirdetések megjelenítése és mérése; személyre szabás csak jóváhagyással.