Krumplis prósza
Hozzávalók
-
5db krumpli – közepes méret
-
30dkg liszt
-
2db tojás
-
1l joghurt, kefír, esetleg aludt tej – valamelyik a három közül
-
só – ízlés szerint
-
kókuszolaj vagy zsír
Elkészítés
-
A krumplit megtisztítjuk, fél cm karikákra szeleteljük és enyhén besózzuk. A tojásból,lisztből,kefirből vagy aludt tejből,1 teáskanál sóval, 3 evőkanál olajjal palacsintánál sűrűbb tésztát keverünk,ha kell tejjel vagy kefirrel hígítjuk.
-
Egy nagy gáztepsit kikenünk fagyos zsírral vagy olajjal és a burgonya karikákat szorosan egymás mellé rakjuk. A tésztát rá öntjük,és közép meleg sütőben szép pirosra sütjük. Forrón nagyobb kockákra szeleteljük.
-
Ízesített tejföllel szokás fogyasztani, és a krumplis fele legyen fölül.
Vélemények
További a szerzőtől – Margit
Zöldbableves galuskával
Zöldborsófőzelék
Lehetőleg zsenge zöldborsóból készítsük (szerintem az finomabb is) Egyszerű, gyors az elkészítése, és nagyon finom! Air fryerben sült csirkecombbal tálaltam!
Tepsis csirkeszárny vele sült burgonyával
Elkészítése rendkívül egyszerű, sok előkészületet nem igénylő finom étel.
Halloween linzer
Nagyobbacska gyerekeknek nagyon tetszett, és örömmel fogyasztották is!
Vargányás paprikás krumpli
Vargányagomba híján, más gombával is elkészíthető laktató étel.
Meleg tésztasaláta
Időhiányban főételként is fogyasztható, gyors, mégis meleg étel.
Kapcsolódó receptek
Zöldbableves galuskával
Zöldborsófőzelék
Lehetőleg zsenge zöldborsóból készítsük (szerintem az finomabb is) Egyszerű, gyors az elkészítése, és nagyon finom! Air fryerben sült csirkecombbal tálaltam!
Gyors lángos kezdőknek is
Szeretem a lángost, minden évben nyaralok egy hetet a Balatonnál, és sosem hagyom ki. Viszont itthon ritkán van lehetőségem készíteni, mert hoszadalmas, keleszt...
Tepsis csirkeszárny vele sült burgonyával
Elkészítése rendkívül egyszerű, sok előkészületet nem igénylő finom étel.
Halloween linzer
Nagyobbacska gyerekeknek nagyon tetszett, és örömmel fogyasztották is!
Vargányás paprikás krumpli
Vargányagomba híján, más gombával is elkészíthető laktató étel.