6 adag
Nincs megadott idő.
Halászlé

Hozzávalók

  • 5
    kg ponty – vagy vegyes hal
  • 2
    db vöröshagyma
  • 2
    db zöld paprika
  • 2
    db paradicsom
  • 2
    evőkanál őrölt pirospaprika
  • 4
    l víz
  • bors
  • 2
    db csípős paprika
Halászlé ahogy mi szeretjük. Közelünkben nincs se Tisza, se Duna, csak a Rinya patak folyik itt. Úgy készült, ahogy felénk és a baráti körünkben szokás, illetve ahogy a család szereti.

Elkészítés

  1. A tisztított halat szeletekre vágjuk és besózzuk.
  2. A bogrács vagy fazék aljára aljára szeletekre vágott hagymát, kicsumázott zöldpaprikát, félbevágott paradicsomot, a hal fejét, gerincét, uszonyát, erre tisztított apró halat (ha van) teszünk.
  3. Felöntjük a szükséges vízzel, és felforraljuk.
  4. Rászórjuk a pirospaprikát, és egy órát lassú tűzön főzzük.
  5. Leszűrjük, kiszálkázzuk, átpasszírozzuk, vagy húsdarálón ledaráljuk.
  6. Visszatesszük az edénybe a masszát, ráöntjük a leszűrt hallevet és felforraljuk. Beletesszük a sózott halszeleteket, májat, majd az ikrát és lassú tűzön 20 percig főzzük.
  7. Főzés közben enyhén rázogassuk, (mozgassuk) ne keverjük!
  8. Tálalásnál aki szereti, csípős paprikával ízesítse! Másnap a maradékot, akár hideg kocsonyaként is lehet fogyasztani. Minél sűrűbb, annál jobb. Felénk nem eszik tésztával, inkább kenyérrel.
Még nincs értékelés
Értékelés írása
Jelentkezz be az értékeléshez.

Vélemények

Még nincsenek vélemények.

További a szerzőtől – Margit

Kapcsolódó receptek

Hozzávalók

Lépések

Lépés /
Sütik és adatvédelem
Az enreceptem.hu sütiket használ a működéshez, beállítások megjegyzéséhez, statisztikához és – hozzájárulás esetén – hirdetésekhez. A nem szükséges sütik a hozzájárulásod nélkül nem töltődnek be.
Süti beállítások
Szükséges
Munkamenet, biztonság (CSRF), terheléselosztás.
Mindig aktív
Funkcionális
Kényelmi beállítások, pl. megjelenítési mód.
Analitika
Látogatottság- és teljesítménymérés.
Hirdetés és mérés
Hirdetések megjelenítése és mérése; személyre szabás csak jóváhagyással.