4 adag
Előkészítés
10 perc
Főzés
35 perc
Összesen
45 perc
Gánica, avagy dödölle

Hozzávalók

  • 60
    dkg sárga krumpli – vagy amelyik jól szétfő
  • 20
    dkg liszt – kb 8 evőkanál
  • 1
    db vöröshagyma
  • olaj – vagy zsír
  • tejföl – vagy joghurt
A csoportunkban megosztott recept, nagyon étvágygerjesztő, ezért itt a helye.

Elkészítés

  1. A krumplit kockákra vágjuk, feltesszük főni annyi sós vízben, hogy ellepje. Ha megfőtt, leszűrjük, krumplinyomóval megtörjük.
  2. Még forrón hozzákeverjük a lisztet egy fakanállal. Amikor már nehezen megy a keverés elég a liszt, és még 1-2 percig keverjük. Levesszük a tűzhelyről, addig szikkadni hagyjuk míg a hagymát megpirítjuk.
  3. Kockára vágott vöröshagymát pirítunk zsírba vagy olajba.
  4. A fakanállal merítünk jó adagot a dödölléből, és olajos kanállal beleszaggatjuk róla a tepsibe. Rászórjuk a pirított hagymát. Forró sütőben pirítom kb 15-20 perc, de serpenyőben is lehet a tűzhelyen. Tejföllel vagy joghurttal tálaljuk. Nagyanyám még füstölt szalonna kockát is szórt rá, úgy pirította.
Még nincs értékelés
Értékelés írása
Jelentkezz be az értékeléshez.

Vélemények

Még nincsenek vélemények.

További a szerzőtől – Margit

Kapcsolódó receptek

Hozzávalók

Lépések

Lépés /
Sütik és adatvédelem
Az enreceptem.hu sütiket használ a működéshez, beállítások megjegyzéséhez, statisztikához és – hozzájárulás esetén – hirdetésekhez. A nem szükséges sütik a hozzájárulásod nélkül nem töltődnek be.
Süti beállítások
Szükséges
Munkamenet, biztonság (CSRF), terheléselosztás.
Mindig aktív
Funkcionális
Kényelmi beállítások, pl. megjelenítési mód.
Analitika
Látogatottság- és teljesítménymérés.
Hirdetés és mérés
Hirdetések megjelenítése és mérése; személyre szabás csak jóváhagyással.