4 adag
Előkészítés
10 perc
Főzés
30 perc
Összesen
40 perc
Erdei gombaleves

Hozzávalók

  • 2
    db sárgarépa
  • 1
    db fehérrépa
  • 2
    db burgonya
  • 30
    dkg erdei gomba – tiszítva
  • 3
    gerezd fokhagyma
  • 1
    db babérlevél
  • 1
    teáskanál pirospaprika
  • 1
    teáskanál liszt
  • 3
    evőkanál olaj
  • 2
    dl tejföl
  • 1
    csomó petrezselyem – aprítva
  • 1,4
    l víz
  • bors
  • fél citrom

Elkészítés

  1. A zöldségeket tisztítás után feldaraboljuk. Egy edénybe olajat hevítünk, rátesszük a répákat, és kissé megpirítjuk, hogy kiadja a sárga színét. Hozzáadjuk a gombát, azzal is pár percig piritjük, hozzákeverjük a burgonyát, zúzott fokhagymát, és pirospaprikával megszórjuk.
  2. Elkeverjük, mindjárt ráöntjük a vizet, sóval, borssal, babérlevéllel ízesítjük. 15 percig főzzük.
  3. A tejfölben elkeverjük a lisztet, a levesből hozzáteszünk 3 evőkanállal, elkeverjük, majd megismételjük, ezután beleöntjük a levesbe és felforraljuk. Hozzákeverjük a petrezselymet, és tálalhatunk. Citrommal vagy ecettel ízesíthetjük még.
Még nincs értékelés
Értékelés írása
Jelentkezz be az értékeléshez.

Vélemények

Még nincsenek vélemények.

További a szerzőtől – Margit

Kapcsolódó receptek

Hozzávalók

Lépések

Lépés /
Sütik és adatvédelem
Az enreceptem.hu sütiket használ a működéshez, beállítások megjegyzéséhez, statisztikához és – hozzájárulás esetén – hirdetésekhez. A nem szükséges sütik a hozzájárulásod nélkül nem töltődnek be.
Süti beállítások
Szükséges
Munkamenet, biztonság (CSRF), terheléselosztás.
Mindig aktív
Funkcionális
Kényelmi beállítások, pl. megjelenítési mód.
Analitika
Látogatottság- és teljesítménymérés.
Hirdetés és mérés
Hirdetések megjelenítése és mérése; személyre szabás csak jóváhagyással.