4 adag
Előkészítés
45 perc
Főzés
45 perc
Összesen
90 perc
Epres túrótorta

Hozzávalók

  • 60
    dkg eper
  • 1
    kg krémtúró – vagy 1 kg túró
  • 2
    dl tejföl
  • 4
    evőkanál étkezési zselatin
  • 2
    csomag vaníliás cukor
  • 2
    db tojás
  • 25
    dkg teavaj – Nem helyettesíthető
  • 6
    dl Tej
  • 1
    csomag babapiskóta
  • cukor – vagy édesítőszer
A receptet azért ajánlom, mert viszonylag kevés az igazi túrós sütemény, pláne torta, és a gyümölcsökkel nagyon jól lehet variálni, hogy olyan legyen a végeredmény, amilyet igazán szeret a család.

Elkészítés

  1. Mérjük ki a tejet és öntsük egy lábasba, majd melegítsük kéz-melegre. Húzzuk félre a tűzhelyről, majd öntsünk bele négy evőkanálnyi étkezési zselatint, aminek az lesz a feladata, hogy összefogja a túrótorta krémjét. Fontos, hogy langyos legyen a tej, amikor belekerül a zselatint, mert csak akkor fejti ki hatását, ha túl forró folyadékba kerül, nem ér semmit.
  2. A túrótorta krémjéhez tegyük krémtúrókat a robotgép keverőtáljába, öntsünk hozzá két csomag vaníliás cukrot, a két tojást, két kis kocka szoba-hőmérsékletű teavajat, végül édesítsük ízlés szerint, cukorral, mézzel, vagy édesítővel. Keverjük teljesen csomómentesre a krémet.
  3. A tortaforma aljára tegyünk néhány réteg alufóliát, úgy hogy a széle lógjon túl a formán, amikor összekapcsoljuk a forma alját az oldalával. Így egyrészt megvédjük a torta tormát a karcolásoktól, másrészt könnyebb lesz áthelyezni a kész tortát egy tortatartóra miután megsült.
  4. A tortaforma aljára helyezzünk a kerek babapiskótákat úgy, hogy a forma alját teljesen fedjék be. A fennmaradó résekbe is helyezzünk piskótákat, de most az aljukkal felfele, így nem fog tudni a túrótorta krémje lecsorogni az aljára.
  5. A piskótákra szórjuk rá a friss eperdarabokat, és egyenletesen osszuk el a tortaformában. A zselatinos tejet öntsük hozzá a túrókrémhez, és jól keverjük el, teljesen csomómentesre. Kóstoljuk meg és ízlés szerint édesítsük, ha kell, de vigyázzunk, hogy ne vigyük túlzásba.
  6. Öntsük a túrókrémet a tortaformába, takarjuk le, és tegyük a hűtőbe addig, amíg egy kicsit megköt, és összeáll, hogy a torta díszítése ne süllyedjen bele a puha túrókrémbe.
  7. Díszítsük eper darabkákkal, és eperszörppel (rajzoljunk belőle köröket a tetejére). Számtalan módon lehet még díszíteni, vékonyra vágott gyümölcsökkel, csokoládészirommal, tört mogyoróval, dióval, pisztáciával, eperlevéllel, vagy eperlikőrrel.
  8. Tegyük vissza a tortát a hűtőbe, hogy a krémje jól összeálljon. Mielőtt szétpattintanánk a formát, vékony késsel vágjuk körbe a tortaforma szélét követbe, hogy a kinyitásnál ne sérüljön a tortánk.
  9. Jó étvágyat kívánok mindenkinek!
Még nincs értékelés
Értékelés írása
Jelentkezz be az értékeléshez.

Vélemények

Még nincsenek vélemények.

További a szerzőtől – Makvirag

A szerzőnek még nincs több receptje.

Kapcsolódó receptek

Hozzávalók

Lépések

Lépés /
Sütik és adatvédelem
Az enreceptem.hu sütiket használ a működéshez, beállítások megjegyzéséhez, statisztikához és – hozzájárulás esetén – hirdetésekhez. A nem szükséges sütik a hozzájárulásod nélkül nem töltődnek be.
Süti beállítások
Szükséges
Munkamenet, biztonság (CSRF), terheléselosztás.
Mindig aktív
Funkcionális
Kényelmi beállítások, pl. megjelenítési mód.
Analitika
Látogatottság- és teljesítménymérés.
Hirdetés és mérés
Hirdetések megjelenítése és mérése; személyre szabás csak jóváhagyással.