4 adag
Előkészítés
45 perc
Főzés
45 perc
Összesen
90 perc
Hozzávalók
-
60dkg eper
-
1kg krémtúró – vagy 1 kg túró
-
2dl tejföl
-
4evőkanál étkezési zselatin
-
2csomag vaníliás cukor
-
2db tojás
-
25dkg teavaj – Nem helyettesíthető
-
6dl Tej
-
1csomag babapiskóta
-
cukor – vagy édesítőszer
A receptet azért ajánlom, mert viszonylag kevés az igazi túrós sütemény, pláne torta, és a gyümölcsökkel nagyon jól lehet variálni, hogy olyan legyen a végeredmény, amilyet igazán szeret a család.
Elkészítés
-
Mérjük ki a tejet és öntsük egy lábasba, majd melegítsük kéz-melegre. Húzzuk félre a tűzhelyről, majd öntsünk bele négy evőkanálnyi étkezési zselatint, aminek az lesz a feladata, hogy összefogja a túrótorta krémjét. Fontos, hogy langyos legyen a tej, amikor belekerül a zselatint, mert csak akkor fejti ki hatását, ha túl forró folyadékba kerül, nem ér semmit.
-
A túrótorta krémjéhez tegyük krémtúrókat a robotgép keverőtáljába, öntsünk hozzá két csomag vaníliás cukrot, a két tojást, két kis kocka szoba-hőmérsékletű teavajat, végül édesítsük ízlés szerint, cukorral, mézzel, vagy édesítővel. Keverjük teljesen csomómentesre a krémet.
-
A tortaforma aljára tegyünk néhány réteg alufóliát, úgy hogy a széle lógjon túl a formán, amikor összekapcsoljuk a forma alját az oldalával. Így egyrészt megvédjük a torta tormát a karcolásoktól, másrészt könnyebb lesz áthelyezni a kész tortát egy tortatartóra miután megsült.
-
A tortaforma aljára helyezzünk a kerek babapiskótákat úgy, hogy a forma alját teljesen fedjék be. A fennmaradó résekbe is helyezzünk piskótákat, de most az aljukkal felfele, így nem fog tudni a túrótorta krémje lecsorogni az aljára.
-
A piskótákra szórjuk rá a friss eperdarabokat, és egyenletesen osszuk el a tortaformában. A zselatinos tejet öntsük hozzá a túrókrémhez, és jól keverjük el, teljesen csomómentesre. Kóstoljuk meg és ízlés szerint édesítsük, ha kell, de vigyázzunk, hogy ne vigyük túlzásba.
-
Öntsük a túrókrémet a tortaformába, takarjuk le, és tegyük a hűtőbe addig, amíg egy kicsit megköt, és összeáll, hogy a torta díszítése ne süllyedjen bele a puha túrókrémbe.
-
Díszítsük eper darabkákkal, és eperszörppel (rajzoljunk belőle köröket a tetejére). Számtalan módon lehet még díszíteni, vékonyra vágott gyümölcsökkel, csokoládészirommal, tört mogyoróval, dióval, pisztáciával, eperlevéllel, vagy eperlikőrrel.
-
Tegyük vissza a tortát a hűtőbe, hogy a krémje jól összeálljon. Mielőtt szétpattintanánk a formát, vékony késsel vágjuk körbe a tortaforma szélét követbe, hogy a kinyitásnál ne sérüljön a tortánk.
-
Jó étvágyat kívánok mindenkinek!
Még nincs értékelés
Jelentkezz be az értékeléshez.
Vélemények
Még nincsenek vélemények.
További a szerzőtől – Makvirag
A szerzőnek még nincs több receptje.
Kapcsolódó receptek
0
Egyéb
55 p
🍽️ 4 adag
Gyors lángos kezdőknek is
Szeretem a lángost, minden évben nyaralok egy hetet a Balatonnál, és sosem hagyom ki. Viszont itthon ritkán van lehetőségem készíteni, mert hoszadalmas, keleszt...
0
Főételek
70 p
🍽️ 4 adag
Tepsis csirkeszárny vele sült burgonyával
Elkészítése rendkívül egyszerű, sok előkészületet nem igénylő finom étel.
0
Sütemény receptek
60 p
🍽️ 6 adag
Halloween linzer
0
Gombás receptek
40 p
🍽️ 4 adag
Vargányás paprikás krumpli
Vargányagomba híján, más gombával is elkészíthető laktató étel.
0
Leves receptek
120 p
🍽️ 4 adag
Gulyásleves sertéshúsból
A mi családunk nagyon szereti a gulyáslevest általában marhahúsból szoktuk készíteni, de mi szeretjük a sertéshúst. Leginkább lapockát szoktunk vásárolni, mert...
0
Tészta receptek
30 p
🍽️ 4 adag
Meleg tésztasaláta
Időhiányban főételként is fogyasztható, gyors, mégis meleg étel.
•
Lépés /
Betű:
Hozzávalók
Lépések
Lépés /