1 adag
Nincs megadott idő.
Élesztős krumplipogácsa

Hozzávalók

  • 60
    dkg finomliszt
  • 40
    dkg főtt és áttört krumpli
  • 25
    dkg margarin
  • 1
    db tojás
  • 6
    evőkanál Tej
  • 1
    púpozott teáskanál só
  • 1
    mokkáskanál őrölt feketebors
  • 2
    dkg élesztő
  • 1
    mokkáskanál kristálycukor

Elkészítés

  1. Egy bögrébe beleszórom a szétmorzsolt élesztőt, rászórom a cukrot, és ráöntöm a meglangyosított tejet.Jól összekeverve hagyom felfutni.
  2. Egy gyúrótáblára, vagy edénybe öntöm a lisztet, amelybe mélyedést vájok. A mélyedésbe belerakom a tojást, a szeletekre vágott margarint, a sót és a borsot beleszórom, majd az áttört burgonyával, meg a beleöntött élesztővel együtt tésztává gyúrom.
  3. A cipóvá formált tésztát letakarom, lehetőleg meleg helyen legalább 30 percig hagyom pihenni. Ujjnyi vastagra kinyújtom, tetejét villával becsíkozom, kevés tejjel megkenem, kis pogácsaszaggatóval kiszaggatom és tepsibe rakom.
  4. Előmelegített forró sütőbe 25-30 percig sütöm. Akkor kóstoljuk meg, ha már kihűlt!
Még nincs értékelés
Értékelés írása
Jelentkezz be az értékeléshez.

Vélemények

Még nincsenek vélemények.

További a szerzőtől – Margit

Kapcsolódó receptek

Hozzávalók

Lépések

Lépés /
Sütik és adatvédelem
Az enreceptem.hu sütiket használ a működéshez, beállítások megjegyzéséhez, statisztikához és – hozzájárulás esetén – hirdetésekhez. A nem szükséges sütik a hozzájárulásod nélkül nem töltődnek be.
Süti beállítások
Szükséges
Munkamenet, biztonság (CSRF), terheléselosztás.
Mindig aktív
Funkcionális
Kényelmi beállítások, pl. megjelenítési mód.
Analitika
Látogatottság- és teljesítménymérés.
Hirdetés és mérés
Hirdetések megjelenítése és mérése; személyre szabás csak jóváhagyással.