4 adag
Nincs megadott idő.
Egyszerű szilvásgombóc

Hozzávalók

  • 20
    db szilva
  • fahéj – ízlés szerint
  • porcukor – (ízlés szerint)
  • 1
    kg burgonya
  • 30
    dkg liszt – (+ a szóráshoz)
  • 1
    csapott evőkanál zsír – vagy vaj
  • 1
    db tojás
  • 15
    dkg zsemlemorzsa
  • 1
    evőkanál zsír – vagy olaj

Elkészítés

  1. A szilvákat félbevágjuk, és mindegyik közepébe teszünk egy kiskanál fahéjas porcukrot a mag helyére ( nem muszáj)
  2. A megtisztított krumplit kockára vágjuk, puhára főzzük, majd jól lecsepegtetjük. (főzhetjük héjában is) Gyúródeszkára borítjuk és még melegen összetörjük, majd hagyjuk teljesen kihűlni.
    Ezután megszórjuk liszttel és hozzáütjük a tojást, zsírt, pici sót. Összegyúrjuk, és ha kell még liszt, szórunk hozzá egy keveset (csak annyit, hogy a tészta összeálljon).
  3. Egy deszkát belisztezünk, a tésztát kinyújtjuk 5-6 mm. Közben egy nagy fazékban felteszünk a vizet forrni, és sózzuk.
    A kinyújtott tésztát 8-10 cm kockákra vágjuk, rátesszük a szilvát és gombóccá formáljuk. A forró vízbe rakjuk, majd amikor feljönnek a víz felszínére, további 2-3 percig főzzük, hogy a szilva megfőjön benne.
    A zsemlemorzsát a zsíron világosra pirítjuk, majd a morzsába forgatjuk a megfőtt gombócokat. Ízlés szerint megszórhatjuk fahéjas porcukorral.
Még nincs értékelés
Értékelés írása
Jelentkezz be az értékeléshez.

Vélemények

Még nincsenek vélemények.

További a szerzőtől – Margit

Kapcsolódó receptek

Hozzávalók

Lépések

Lépés /
Sütik és adatvédelem
Az enreceptem.hu sütiket használ a működéshez, beállítások megjegyzéséhez, statisztikához és – hozzájárulás esetén – hirdetésekhez. A nem szükséges sütik a hozzájárulásod nélkül nem töltődnek be.
Süti beállítások
Szükséges
Munkamenet, biztonság (CSRF), terheléselosztás.
Mindig aktív
Funkcionális
Kényelmi beállítások, pl. megjelenítési mód.
Analitika
Látogatottság- és teljesítménymérés.
Hirdetés és mérés
Hirdetések megjelenítése és mérése; személyre szabás csak jóváhagyással.