4 adag
Nincs megadott idő.
Darált húsos zöldborsós galuska

Hozzávalók

  • 50
    dkg liszt
  • 3
    db tojás
  • 40
    dkg darált sertéshús
  • 30
    dkg zöldborsó
  • 1
    db hagyma
  • 1
    db paprika
  • 1
    db paradicsom
  • 0,5
    dl olaj
  • 1
    teáskanál paprika
  • bors

Elkészítés

  1. A lisztből és tojásból 1-2 dl hideg vízzel, kevés sóval galuska tésztát keverünk.Bő lobogva forró sós vízbe szaggatjuk,1-2 percig főzzük, mikor feljön a víz tetejére, és kiakar futni akkor van kész. Szűrőkanállal kiszedjük és vízzel leöblítjük.
  2. Az apróra vágott hagymát az olajon megfuttatjuk, hozzáadjuk a húst, és kifehéredésig pirítjuk. Rászórjuk a pirospaprikát és fél dl vizet öntünk hozzá.
  3. 10 percig főzzük, hozzáadjuk az apróbb darabokra vágott paprikát, paradicsomot, zöldborsót. Sóval, borssal ízesítjük, és puhulásig (kb. 10 perc) főzzük. Szükség szerint vizet öntsünk rá, hogy le ne égjen! Ehetjük tejfellel meglocsolva, és savanyúsággal is.
Még nincs értékelés
Értékelés írása
Jelentkezz be az értékeléshez.

Vélemények

Még nincsenek vélemények.

További a szerzőtől – Margit

Kapcsolódó receptek

Hozzávalók

Lépések

Lépés /
Sütik és adatvédelem
Az enreceptem.hu sütiket használ a működéshez, beállítások megjegyzéséhez, statisztikához és – hozzájárulás esetén – hirdetésekhez. A nem szükséges sütik a hozzájárulásod nélkül nem töltődnek be.
Süti beállítások
Szükséges
Munkamenet, biztonság (CSRF), terheléselosztás.
Mindig aktív
Funkcionális
Kényelmi beállítások, pl. megjelenítési mód.
Analitika
Látogatottság- és teljesítménymérés.
Hirdetés és mérés
Hirdetések megjelenítése és mérése; személyre szabás csak jóváhagyással.