6 adag
Nincs megadott idő.
Csokoládétorta egyszerűen

Hozzávalók

  • Tészta
  • 6
    db tojás
  • 21
    dkg cukor
  • 4
    db csokoládés pudingpor
  • Krém
  • 2
    db csokoládés pudingpor
  • 6
    dl Tej
  • 15
    dkg porcukor
  • 25
    dkg margarin – vagy vaj
  • Teteje
  • 10
    dkg tejcsokoládé – vagy étcsoki
  • 3
    evőkanál étolaj – vagy vaj

Elkészítés

  1. A tojásfehérjét felverjük a cukorral, belekeverjük a sárgáját majd pudingport. 170 fokon süssük 20-25 percig (tűpróba) Miután kihűlt, 3 felé vágjuk.
  2. Míg sül a tészta, addig a tejbe megfőzzük a pudingport. Kihűtjük. A porcukrot habosra keverjük a margarinnal, majd hozzákeverjük a kihűlt pudingot és jól kikeverjük simára. Megtöltjük a lapokat krémmel. Az oldalát is vékonyan kenjük be krémmel, de 2 evőkanállal hagyjunk belőle díszítésnek.
  3. A csokit olvasszuk fel vízgőz felett, keverjük simára az olajjal, mikor kicsit hűl, és sűrűsödni kezdene, öntsük a torta tetejére, Nem baj ha az oldalára csorog, Mielőtt a csoki megdermedne villával becsíkozhassuk, vagy más díszítést is használhatunk.
  4. A maradék krémmel kidíszíthetjük a tetejét a tortánknak.( 24 cm a tortaforma)
Még nincs értékelés
Értékelés írása
Jelentkezz be az értékeléshez.

Vélemények

Még nincsenek vélemények.

További a szerzőtől – Margit

Kapcsolódó receptek

Hozzávalók

Lépések

Lépés /
Sütik és adatvédelem
Az enreceptem.hu sütiket használ a működéshez, beállítások megjegyzéséhez, statisztikához és – hozzájárulás esetén – hirdetésekhez. A nem szükséges sütik a hozzájárulásod nélkül nem töltődnek be.
Süti beállítások
Szükséges
Munkamenet, biztonság (CSRF), terheléselosztás.
Mindig aktív
Funkcionális
Kényelmi beállítások, pl. megjelenítési mód.
Analitika
Látogatottság- és teljesítménymérés.
Hirdetés és mérés
Hirdetések megjelenítése és mérése; személyre szabás csak jóváhagyással.