4 adag
Előkészítés
15 perc
Főzés
40 perc
Összesen
55 perc
Csikós tokány

Hozzávalók

  • 80
    dkg sertéslapocka
  • 2
    fej vöröshagyma
  • 1
    evőkanál pirospaprika
  • 1
    kis konzervparadicsom
  • 1
    gerezd fokhagyma
  • 4
    zöldpaprika
  • 2
    dl tejföl
  • 4
    db ecetes uborka
  • 1
    evőkanál petrezselyem – finomra vágott
  • olaj
Az egyik kedvenc kajám az ecetes uborkás csikós tokány. Az uborka pikáns ízt ad ennek az amúgy is finom ételnek.

Elkészítés

  1. A hagymát megdinszteljük, hozzáadjuk a csíkokra vágott húst és pár percig pirítjuk. Belekeverjük a pirospaprikát és a szétnyomott fokhagymát, sózzuk, majd hozzáadjuk a paradicsomot és 2 dl vizet. Fedő alatt pároljuk.
  2. Ha a hús puhulni kezd, belekeverjük a finom metéltre vágott zöldpaprikát, a tejfölt, a felkarikázott ecetes uborkát és a petrezselymet.
  3. Tanácsok: Burgonyával, tésztával vagy tarhonyával tálaljuk.
Még nincs értékelés
Értékelés írása
Jelentkezz be az értékeléshez.

Vélemények

Még nincsenek vélemények.

További a szerzőtől – Xtreem

A szerzőnek még nincs több receptje.

Kapcsolódó receptek

Hozzávalók

Lépések

Lépés /
Sütik és adatvédelem
Az enreceptem.hu sütiket használ a működéshez, beállítások megjegyzéséhez, statisztikához és – hozzájárulás esetén – hirdetésekhez. A nem szükséges sütik a hozzájárulásod nélkül nem töltődnek be.
Süti beállítások
Szükséges
Munkamenet, biztonság (CSRF), terheléselosztás.
Mindig aktív
Funkcionális
Kényelmi beállítások, pl. megjelenítési mód.
Analitika
Látogatottság- és teljesítménymérés.
Hirdetés és mérés
Hirdetések megjelenítése és mérése; személyre szabás csak jóváhagyással.