Cordon bleu: (sajttal sonkával töltött rántott szelet)

Margit
Szerző: Margit
4 adag
Nincs megadott idő.
Cordon bleu: (sajttal sonkával töltött rántott szelet)

Hozzávalók

  • 4
    szelet sertéskaraj (vagy 8 kisebb)
  • 8
    szelet sonka – vékony szelet
  • 4
    szelet puhább – sajt
  • bors
  • Panírozáshoz
  • 20
    dkg zsemlemorzsa
  • 10
    dkg liszt
  • 3
    db tojás
  • Sütéshez
  • 5
    dl olaj

Elkészítés

  1. A hússzeleteket vékonyra klopfoljuk, kissé sózzuk, borsozzuk. Vigyázzunk a sózással, mert a sonka és a sajt is sós!
  2. A hússzelet egyik felére rakunk 1 szelet sonkát, a sonkára 1 szelet sajtot, a sajtra 1 szelet sonkát. Ráhajtjuk a hús másik felét és összetűzzük hústűvel, vagy fogpiszkálóval. Ha kisebb szeletek a húsok, akkor egyik szeletre rakjuk a cuccot, a másik szelettel betakarjuk és a szembelevő széleit összetűzzük, hogy ne jöjjön szét.
  3. A tojást felverjük és pici sóval ízesítjük. A töltött húsokat először megforgatjuk a lisztben, majd tojás, zsemlemorzsa, újra tojás és zsemlemorzsa. A húsokat duplán panírozzuk (én nem dupláztam)
  4. Egy serpenyőben olajat hevítünk és nem túl forró, közepes hőfokon készre sütjük a húsokat.

    Tetszés szerinti körettel, salátával, vagy szósszal tálaljuk!
Még nincs értékelés
Értékelés írása
Jelentkezz be az értékeléshez.

Vélemények

Még nincsenek vélemények.

További a szerzőtől – Margit

Kapcsolódó receptek

Hozzávalók

Lépések

Lépés /
Sütik és adatvédelem
Az enreceptem.hu sütiket használ a működéshez, beállítások megjegyzéséhez, statisztikához és – hozzájárulás esetén – hirdetésekhez. A nem szükséges sütik a hozzájárulásod nélkül nem töltődnek be.
Süti beállítások
Szükséges
Munkamenet, biztonság (CSRF), terheléselosztás.
Mindig aktív
Funkcionális
Kényelmi beállítások, pl. megjelenítési mód.
Analitika
Látogatottság- és teljesítménymérés.
Hirdetés és mérés
Hirdetések megjelenítése és mérése; személyre szabás csak jóváhagyással.