Burgonyás pogácsa (sajttal-sonkával töltve)

Margit
Szerző: Margit
6 adag
Előkészítés
60 perc
Főzés
60 perc
Összesen
120 perc
Burgonyás pogácsa (sajttal-sonkával töltve)

Hozzávalók

  • 60
    dkg liszt
  • 60
    dkg krumpli
  • 20
    dkg zsír
  • 1,5
    dl Tej
  • 1
    tk. cukor
  • 5
    dkg élesztő
  • 1
    db tojás
  • 2
    tk. só (ízlés szerint)
  • 2
    ek. tejföl
  • Töltelék:
  • 30
    dkg főtt sonka (vagy sonkaszalámi)
  • 2
    dl tejföl (szükség szerint)
  • 25
    dk sajt
  • őrölt feketebors
  • Lekenéshez: 1db tojás
Laktató és nagyon finom! 😋 Én kétféleképpen készítettem, ti pedig készítsétek úgy, ahogy szeretnétek!

Elkészítés

  1. A krumplit hámozás után megfőzöm, leszűröm, áttöröm, és hagyom kihűlni (főzhetjük héjában is).
    Lépés 1 képe
  2. A langyos cukros tejbe belemorzsolom az élesztőt, és felfuttatom. Tálba szitálom a lisztet, elkeverem a sóval, elmorzsolom a zsiradékkal, a krumplival. Közepébe öntöm a felfutott élesztőt, a tojást, a tejfölt, és bedagasztom a tésztát. (Lisztet, vagy tejfölt szükség szerint tehetünk még hozzá, ha szükséges.)
    Konyharuhával letakarva duplájára (kb 50 perc) kelesztem.
    Lépés 2 képe
  3. Közben elkészítem a tölteléket. A sonkaszalámit apró kockákra vágom, a sajtot lereszelem, picit borsozom, majd összekeverem szükséges mennyiségű tejföllel.
    Lépés 3 képe
  4. A megkelt tésztát kétfelé veszem, majd egyik felét lisztezett deszkán egy centi vékonyra kisodrom. Lisztezett nagyobb pogácsaszaggatóval kiszaggatom, ezek közepébe tölteléket halmozok. A tészta korongot összehajtom úgy, hogy az egész tölteléket befedje. A széleit kézzel vagy villával lenyomkodom, hogy ne nyíljanak ki a sütés során, majd sütőpapírral bélelt tepsibe helyezem. és tetejüket felvert tojással átkenem. (Most nagyobb derelye készítővel dolgoztam.)
    Lépés 4 képe Lépés 4 képe
  5. A tészta másik felét is kisodrom, majd rékenem a maradék tölteléket. A tészta fölső részét lehajtom a tészta 2/3 részéig, majd az alsó rész tésztát ráhajtom. Ujjnyira nyújtom, közepes méretű pogácsa szaggatóval kiszaggatom, majd sütőpapírral bélelt tepsibe helyezem. Tetejüket felvert tojással átkenem. 190 fokra előmelegített sütőben (kb. 25-30 perc) megsütöm.
    Lépés 5 képe Lépés 5 képe Lépés 5 képe
  6. Másnaposan is finom, puha!
Még nincs értékelés
Értékelés írása
Jelentkezz be az értékeléshez.

Vélemények

Még nincsenek vélemények.

További a szerzőtől – Margit

Kapcsolódó receptek

Hozzávalók

Lépések

Lépés /
Sütik és adatvédelem
Az enreceptem.hu sütiket használ a működéshez, beállítások megjegyzéséhez, statisztikához és – hozzájárulás esetén – hirdetésekhez. A nem szükséges sütik a hozzájárulásod nélkül nem töltődnek be.
Süti beállítások
Szükséges
Munkamenet, biztonság (CSRF), terheléselosztás.
Mindig aktív
Funkcionális
Kényelmi beállítások, pl. megjelenítési mód.
Analitika
Látogatottság- és teljesítménymérés.
Hirdetés és mérés
Hirdetések megjelenítése és mérése; személyre szabás csak jóváhagyással.