4 adag
Nincs megadott idő.
Brokkolikrémleves levesgyönggyel

Hozzávalók

  • 1
    db brokkoli
  • 1,3
    liter húsalaplé – (vagy 2 leveskocka)
  • 2
    dl főzőtejszín
  • 2
    gerezd fokhagyma
  • bors
  • őrölt szerecsendió

Elkészítés

  1. Ha nincs zöldség vagy hús alaplevünk akkor dobjunk 2 leveskockát kb 1,3 l forróvízbe. 2 gerezd fokhagymát kis sót, és először a brokkoli vastagabb tisztított részét,majd a rózsákat, és puhára főzzük.
  2. Leöntjük róla a levet és le turmixszoljuk.Öntünk hozzá 2 dl főzőtejszínt és a főzőlével kellőképpen hígítjuk. Ízesítjük még kevés szerecsendióval,borssal. Levesgyönggyel vagy pirított zsemlekockákkal tálaljuk. Ez 4 fő részére elég.
Még nincs értékelés
Értékelés írása
Jelentkezz be az értékeléshez.

Vélemények

Még nincsenek vélemények.

További a szerzőtől – Margit

Kapcsolódó receptek

Hozzávalók

Lépések

Lépés /
Sütik és adatvédelem
Az enreceptem.hu sütiket használ a működéshez, beállítások megjegyzéséhez, statisztikához és – hozzájárulás esetén – hirdetésekhez. A nem szükséges sütik a hozzájárulásod nélkül nem töltődnek be.
Süti beállítások
Szükséges
Munkamenet, biztonság (CSRF), terheléselosztás.
Mindig aktív
Funkcionális
Kényelmi beállítások, pl. megjelenítési mód.
Analitika
Látogatottság- és teljesítménymérés.
Hirdetés és mérés
Hirdetések megjelenítése és mérése; személyre szabás csak jóváhagyással.